Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 11 Αθήνα Αναλυτικά

Οι αγορές παραμένουν καχύποπτες και το ευρώ πέφτει

Οι αγορές παραμένουν καχύποπτες και το ευρώ πέφτει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.07.2012 | 23:32

Υποχωρεί και σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς οι αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών για την βοήθεια προς την Ισπανία δεν έπεισαν τις αγορές για την αποτελεσματικότητα τους.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,2296 δολάρια από το επίπεδο των 1,2309 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2285 δολάρια.

Η συμφωνία της Ε.Ε για την παροχή βοήθειας προς την Ισπανία προκειμένου η χώρα να ανακεφαλαιώσει τις τράπεζες της, δεν έπεισε τις αγορές οι οποίες δείχνουν να προεξοφλούν ότι οι παρεμβάσεις αυτές δεν θα κατορθώσουν εν τέλει να ανακόψουν την κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. Η δυσπιστία αυτή - η οποία αντανακλάται στις αποδόσεις των Ισπανικών ομολόγων οι οποίες ξεπέρασαν το 7%, σε συνδυασμό με τις χαμηλές αποδόσεις που προσφέρει το ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά και την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στρέφει τους επενδυτές σε τοποθετήσεις που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 25,54% από 25,78% που ήταν χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,31% να διαμορφωθεί στο 24,23%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν περαιτέρω μείωση καθώς τα μειωμένα επιτόκια της ΕΚΤ τίθενται σε ισχύ από σήμερα. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,09% από 1,10%, στη διάρκεια των 9 μηνών υποχώρησε στο 0,95% από 0,96%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,80% από 0,81%, στο τρίμηνο μειώθηκε οριακά στο 0,52% από 0,53%, ενώ στο μήνα μειώθηκε στο 0,22% από 0,23%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook