Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι αισιόδοξες προβλέψεις ανησυχούν την Κομισιόν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανησυχία της για την αισιοδοξία πολλών κρατών μελών πως το έλλειμμά τους θα μειωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και κάλεσε τα μέλη της να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες στο άμεσο μέλλον. Οι Βρυξέλλες δημοσίευσαν τις εκτιμήσεις τους για την αξιοπιστία των προγραμμάτων μεσοπρόθεσμης μείωσης των ελλειμμάτων της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μάλτας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας. 

«Όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοινώνονται στα προγράμματα, οι υποθέσεις ανάπτυξης στις οποίες αυτοί βασίζονται είναι σε πολλές περιπτώσεις αισιόδοξες, ιδιαίτερα για τα τελευταία χρόνια της περιόδου προγραμματισμού», εκτιμά η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

«Όσο για τη στρατηγική της δημοσιονομικής εξυγίανσης συχνά δεν υποστηρίζεται επαρκώς με συγκεκριμένα μέτρα από το 2011», προσθέτει. 

Τα ελλείμματα έχουν ανέβει σε ιστορικά επίπεδα στην Ευρώπη λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης. 

Η Επιτροπή είχε ήδη αποφανθεί την περασμένη Τετάρτη για 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ισπανία, και είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα, ότι δηλαδή οι προβλέψεις είναι μάλλον αισιόδοξες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε