Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι αισιόδοξες προβλέψεις ανησυχούν την Κομισιόν

Οι αισιόδοξες προβλέψεις ανησυχούν την Κομισιόν
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 24.03.2010 | 16:25
Πρώτη δημοσίευση: 24.03.2010 | 16:25

Την ανησυχία της για την αισιοδοξία πολλών κρατών μελών πως το έλλειμμά τους θα μειωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και κάλεσε τα μέλη της να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες στο άμεσο μέλλον. Οι Βρυξέλλες δημοσίευσαν τις εκτιμήσεις τους για την αξιοπιστία των προγραμμάτων μεσοπρόθεσμης μείωσης των ελλειμμάτων της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Ουγγαρίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας, της Μάλτας, της Ρουμανίας και της Σλοβενίας. 

«Όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους που ανακοινώνονται στα προγράμματα, οι υποθέσεις ανάπτυξης στις οποίες αυτοί βασίζονται είναι σε πολλές περιπτώσεις αισιόδοξες, ιδιαίτερα για τα τελευταία χρόνια της περιόδου προγραμματισμού», εκτιμά η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. 

«Όσο για τη στρατηγική της δημοσιονομικής εξυγίανσης συχνά δεν υποστηρίζεται επαρκώς με συγκεκριμένα μέτρα από το 2011», προσθέτει. 

Τα ελλείμματα έχουν ανέβει σε ιστορικά επίπεδα στην Ευρώπη λόγω της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης. 

Η Επιτροπή είχε ήδη αποφανθεί την περασμένη Τετάρτη για 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ισπανία, και είχε καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα, ότι δηλαδή οι προβλέψεις είναι μάλλον αισιόδοξες.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook