Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι δηλώσεις Ντράγκι έριξαν το ευρώ

Οι δηλώσεις Ντράγκι έριξαν το ευρώ

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1, 3141 δολάρια.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις μετά την καθιερωμένη συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,3132 δολάρια (υποχώρησε έως τα 1,3108 δολάρια) από το επίπεδο των 1,333 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Ο ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εκτίμησε ότι παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος ύφεσης στην ευρωζώνη, ενώ υπό τις συνθήκες αυτές απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης των εκτάκτων νομισματικών μέτρων που ακολουθεί η ΕΚΤ εμμένοντας στην υφιστάμενη, χαλαρή νομισματική πολιτική. Αρνητικά επηρέασε ακόμη το ευρώ σήμερα το αποτέλεσμα της δημοπρασίας στην Ισπανία, και η συνεχιζόμενη άνοδος των αποδόσεων των κρατικών της ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Αντιθέτως το δολάριο ενισχύεται από τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας καθώς η αγορά εργασίας εμφανίζει στοιχεία ανάκαμψης.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 4 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν μία εντολή πώλησης μόνον. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 21,52% από 21,00% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου (με απόδοση 1,78%) να διαμορφωθεί στο 19,74% από 19,19% χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,40%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 1,25%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,06% από 1,07%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,76% από 0,77% χθες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε