Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη “τσακίζουν” το ευρώ

Οι εξελίξεις στην Ευρώπη “τσακίζουν” το ευρώ

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ εν όψει της τηλεφωνικής συνδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ για το ζήτημα της Ισπανίας.

Νωρίς το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2204 δολάρια από το επίπεδο των 1,2279 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Οι αναλυτές είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσο οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν σήμερα στους όρους της σύμβασης με την οποία θα χορηγηθεί η βοήθεια των 100 δισεκ. ευρώ στην Ισπανία. Ανάλογα έχει επηρεαστεί και η αγορά ομολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς ισπανικού τίτλου να υπερβαίνει το 7%.

Στη δευτερογενή αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 24,70% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,17% να διαμορφωθεί στο 23,53%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,01%, στη διάρκεια των 9 μηνών διατηρήθηκε στο 0,88%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 0,73%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,45%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε το 0,17%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2214 δολ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε