Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 12 Αθήνα Αναλυτικά

Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν 36 δις ευρώ

Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν 36 δις ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.12.2011 | 21:24
Πρώτη δημοσίευση: 08.12.2011 | 21:15

Μείωση εμφάνισε τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αντιθέτως τον ίδιο μήνα αυξήθηκε η χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αποτυπώνεται στην Λογιστική Κατάσταση που δημοσιοποίησε σήμερα το απόγευμα η Τράπεζα της Ελλάδος το χρέος των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχώρησε τον Οκτώβριο στα 74,34 δισ. ευρώ από 77 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή συμβάδισε με αύξηση της βοήθειας που προσφέρει μέσω του ειδικού της μηχανισμού η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Τράπεζες.

Έτσι μέσω του Μηχανισμού αυτού τον Οκτώβριο η ρευστότητα που χορηγήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα έφθασε τα 36,25 δισ. ευρώ από 26,6 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ανακουφιστική μείωση στα δάνεια - Διαβάστε αναλυτικά πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook