Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν 36 δις ευρώ

Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν 36 δις ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.12.2011 | 21:24
Πρώτη δημοσίευση: 08.12.2011 | 21:15

Μείωση εμφάνισε τον Οκτώβριο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Αντιθέτως τον ίδιο μήνα αυξήθηκε η χρηματοδότηση των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αποτυπώνεται στην Λογιστική Κατάσταση που δημοσιοποίησε σήμερα το απόγευμα η Τράπεζα της Ελλάδος το χρέος των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχώρησε τον Οκτώβριο στα 74,34 δισ. ευρώ από 77 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή συμβάδισε με αύξηση της βοήθειας που προσφέρει μέσω του ειδικού της μηχανισμού η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Τράπεζες.

Έτσι μέσω του Μηχανισμού αυτού τον Οκτώβριο η ρευστότητα που χορηγήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα έφθασε τα 36,25 δισ. ευρώ από 26,6 δισ. ευρώ που ήταν το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ανακουφιστική μείωση στα δάνεια - Διαβάστε αναλυτικά πόσα χρήματα θα εξοικονομήσετε   Διαδώστε αυτό το άρθρο