Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν τα κεφάλαιά τους με 200 εκ. ευρώ”

“Οι ευρωπαϊκές τράπεζες αύξησαν τα κεφάλαιά τους με 200 εκ. ευρώ”

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA) ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ενισχύσει τους ίδιους πόρους τους με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά, σύμφωνα με την τελική της έκθεση για τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης τους που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Τα 27 ιδρύματα που έπρεπε να αυξήσουν στο 9% τον δείκτη των ίδιων κεφαλαίων τους πριν από τα τέλη του Ιουνίου του 2012 ενίσχυσαν από την πλευρά τους τα κεφάλαιά τους κατά 116 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ΕΒΑ.

“Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά την αύξηση των κεφαλαίων τους και την ενίσχυση της συνολικής ανθεκτικότητας του τραπεζικού τομέα της ΕΕ”, ανέφερε ο Αντρέα Ενρία, πρόεδρος της EBA, σε ανακοίνωσή του.

“Με αυτή την ανακεφαλαιοποίηση και ένα ορισμένο αριθμό από άλλα “γιατρικά” που προσέφερε η Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από 200 δισεκατομμύρια ευρώ διοχετεύθηκαν στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα”, πρόσθεσε.

Αυτό το συνολικό ποσό, το οποίο καλύπτει την περίοδο Δεκέμβριος 2011-Ιούνιος 2012, περιλαμβάνει τις ενισχύσεις προς τις ελληνικές και τις ισπανικές τράπεζες.

Η ΕΒΑ, που εδρεύει στο Λονδίνο, είχε εκτιμήσει τον Δεκέμβριο σε 114,7 δις. ευρώ τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Θα ζητήσει 40 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε