Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι ξένες τράπεζες τορπιλίζουν το νέο σχέδιο διάσωσης”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Handesblatt οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες στο εξωτερικό αρνούνται κατηγορηματικά να ξαναεπενδύσουν σε ελληνικά ομόλογα.
 

Απαράβατος όρος, τουλάχιστον για Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία, για το νέο σωσίβιο προς την ελληνική οικονομία είναι να επωμιστούν και ιδιώτες, δηλαδή τράπεζες, μέρος του φορτίου.
Η κοινά αποδεκτή λύση που βρέθηκε είναι μία εθελοντική συμφωνία της Ελληνικής κυβέρνησης με τις τράπεζες να αντικαταστήσουν με νέα ομόλογα όσα λήγουν και πρέπει να πλωρωθούν την επόμενη τριετία.
 
Όμως σύμφωνα με την Handesblatt το σχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά λόγω της αρνητικής στάσης των ξένων τραπεζών.
 
“Οι τράπεζες αρνούνται κατηγορηματικά γιατί θα δυσκολευτούν να εξηγήσουν στους μετόχους τους γιατί θα πρέπει να αγοράσουν και πάλι επικίνδυνα ομόλογα, ενώ μπορούν απλώς να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν σε στοιχεία χαμηλότερου ρίσκου” φέρεται να δηλώνει στην εφημερίδα υπουργός χώρας στην ευρωζώνη.
 
Μάλιστα η Handelsblatt, που επικαλείται πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, εκτιμά πως οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες θα προσφέρουν στην καλύτερη περίπτωση συμβολική μόνο βοήθεια στη νέα συμφωνία για δεύτερο δάνειο στην Ελλάδα.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε