Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι νέες ρυθμίσεις για τις γονικές παροχές

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
 
Γύρω στις 180.000 με 190.000 θα φτάσει το…
αφορολόγητο (από 95.000 που είναι σήμερα) για τις γονικές παροχές, ενώ πάνω από το όριο αυτό οι μεταβιβάσεις θα φορολογούνται κλιμακωτά από 1% ως 10%.
Σ’ αυτή τη ρύθμιση καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο νόμος που θα κατατεθεί θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 8 Ιανουαρίου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να καθιερώσει αφορολόγητο μεταξύ 100.000 και 150.000 ευρώ για αγορά πρώτης κατοικίας από άγαμο και μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ για τον έγγαμο.
Ως κίνητρο για την τόνωση της αγοράς εξετάζεται και η έκπτωση από φόρο του 100% των τόκων για στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας.
 
Όσον αφορά στις παλινωδίες του υπουργείου με την κατάθεση και απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του: “δεν θεσμοθετώ ρυθμίσεις 40 χρόνια για να τα ξέρω όλα. Εμπιστεύτηκα τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες που μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κατατεθεί η ρύθμιση ακόμα και σε άσχετο νομοσχέδιο”. Τόνισε μάλιστα ότι η βιασύνη για την κατάθεση της τροπολογίας οφείλεται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα οι μεταβιβάσεις στα Βόρεια Προάστια, όπως το Ψυχικό, η Κηφισιά και το Μαρούσι, αυξήθηκαν μέχρι και 400% !
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε