Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι πρώτες αντιδράσεις μόνο στο NewsIt

Οι πρώτες αντιδράσεις μόνο στο NewsIt
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.02.2010 | 21:31
Πρώτη δημοσίευση: 09.02.2010 | 21:31

Δείτε ποιές είναι οι πρώτες αντιδράσεις από τα σοκαριστικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη άκουσε από το στόμα του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου τα νέα μέτρα προκειμένου η χώρα να προσπαθήσει να σωθεί από την χρεωκοπία. 

Μιλώντας στο
NewsIt ο Πέτρος Δούκας αναφέρει πως πολλά από αυτά που ανακοινώθηκαν ήταν δυστυχώς αναπόφευκτα και θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο πλήγμα στην επιχειρηματικότητα. Όπως σημειώνει η κυβέρνηση έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα των φόρων, αλλά πολύ μικρότερη στο συμμάζεμα της σπατάλης. 

Επίσης δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για το θέμα της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και για τις αποκρατικοποιήσεις. Εάν δεν υποχωρήσει σε αυτές τις κατευθύνσεις η προσπάθεια είναι μάταιη. Το βάρος από τους φόρους θα είναι δυσβάστακτο”, κατέληξε ο κ. Δούκας.

Ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής μιλώντας στο
NewsIt δήλωσε ότι τα μέτρα κινούνται γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, εξέφρασε κάποιες απορίες για τις οποίες δεν υπήρχε αναφορά. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Παντελής πως δεν υπήρξε καμία αναφορά για το πώς θα φορολογηθούν οι ΕΠΕ, ΟΕ και Ε.Ε, ενώ διερωτήθηκε τί θα γίνει με τις αποζημιώσεις απόλυσεις. Τέλος, ο κ. Παντελής δήλωσε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το τί θα γίνει με τις πιστοποιήσεις των λογιστών. 

Με κλείσιμο κεντρικών δρόμων της Αθήνας απειλεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιος Λυμπερόπουλος μέσω του
NewsIt με αφορμή την ανακοίνωση των μέτρων. Ο κ. Λυμπερόπουλος ανακοίνωσε μάλιστα ότι την Πέμπτη οι οδηγοί ταξί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 05:00 έως τις 05:00 της Παρασκευής, ενώ 24ωρη απεργία θα κάνουν και στις 19 Φεβρουαρίου. 

Αντιδρούν στα νέα μέτρα λέγοντας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί ο λογιστικός προσδιορισμός σε βιβλία και στοιχεία στα ταξί, ενώ σημειώνει πως δεν μπορούν να κατανεμηθούν σωστά τα έσοδα και τα έξοδα. Ο κ. Λυμπερόπουλος έκανε λόγο για αγανάκτηση που υπάρχεικ στον κλάδο.

Καμπανάκι κινδύνου για τις επιχειρήσεις κρούει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιάννης Τσάκος, ο οποίος δήλωσε μέσω του
NewsIt ότι θα υπάρξει κάθετη πτώση στη δουλειά και στον τζίρο. Έκανε μάλιστα λόγο για καταδίκη, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως “έχουμε άδεια τραπέζια και τώρα θα έχουμε άδεια μαγαζιά”. 

Κοινωνικά άδικα χαρακτήρισε από το NewsIt τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων, Παναγιώτης Γαλανόπουλος λέγοντας πως “φορολογούνται τα φτωχά λαϊκά στρώματα και μένουν στο απυρόβλητοι οι μεγάλες επιχειρήσεις”. Τόνισε τέλος, ότι καταργούν το ελάχιστο εισόδημα για να μπορέσει να ζήσει ένας επαγγελματοβιοτέχνης.

    Διαδώστε αυτό το άρθρο