Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας”

Με τίτλους όπως ”Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας” (Γερμανική έκδοση των Financial Times) και ”Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος” (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: ”Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%”.

”Το ελληνικό κράτος δεν λειτουργεί πια”

Στην Ελλάδα αναφέρεται σε άρθρο του και το περιοδικό Der Spiegel: ”Μάθημα από τη Μυτιλήνη”, είναι ο τίτλος, ενώ στον υπότιτλο διαβάζουμε: ”Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια”;

Το γερμανικό περιοδικό, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, σημειώνει: ”Η ανεργία έχει φθάσει σε ύψος ρεκόρ, στο 18% και η οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά κατά 7% σύμφωνα με τους Βρετανούς οικονομολόγους του Economist Intelligence Unit. Ως προς την ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα καταλαμβάνει σταθερά μια από τις τελευταίες θέσεις στην κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ίσως ο λόγος να είναι ότι για να ιδρύσεις μια επιχειρήσεις υπάρχουν 120 διαφορετικοί δρόμοι. Στην Ελλάδα χρειάζονται 6 μήνες για αυτό που στη Βουλγαρία απαιτεί 5 μέρες”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε