Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι τράπεζες ”υποδαυλίζουν” την αναδιάρθρωση για να θησαυρίσουν”

Οι τράπεζες ”υποδαυλίζουν” την αναδιάρθρωση για να θησαυρίσουν”
Την διαπίστωση-καταγγελία έκανε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt.
 

Βολές κατά του τραπεζικού κλάδου εξαπέλυσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt, υποστηρίζοντας ότι αυτός συντηρεί τη συζήτηση γύρω από αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ποντάροντας σε υψηλά κέρδη από ευνοϊκούς όρους που θα την συνοδεύουν.
 
Κοιτάζοντας τους όρους που συνόδευαν τις αναδιαρθρώσεις κρατικού χρέους χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας στις δύο προηγούμενες δεκαετίες, τα τραπεζικά ιδρύματα διαπιστώνουν πως έγιναν μαζί με «υψηλές εγγυήσεις, τις οποίες πολύ θετικά θα έβλεπαν να επαναλαμβάνονται στην Ευρώπη” δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.

”Όσοι υποστηρίζουν την οδό της αναδιάρθρωσης χρέους δεν έχουν επίγνωση των καταστροφικών επιπτώσεων που αυτή συνεπάγεται” τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί οικονομικών θεμάτων Όλι Ρεν.

Για άλλη μία φορά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν περιλαμβάνεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε