Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Οι υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό για ανασχηματισμό

– Συνάντηση εκτάκτως θα έχει την Τρίτη ο πρωθυπουργός με τον Κάρολο Παπούλια
– Ο Λοβέρδος ζήτα ευθέως από τον πρωθυπουργό ανασχηματισμό και ξεκάθαρες πολιτικές
– Μετά τον Λοβέρδο και η κα Διαμαντοπούλου ζητά ανασχηματισμό μέχρι την Τετάρτη
– Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λένε ότι δεν ψηφίζουν τα νέα μέτρα και μιλούν ανοιχτά για πρόωρες εκλογές
Τη χειρότερη στιγμή για την οικονομία μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χειρότερα της.
 
Ένας πρωτοκλασσάτος υπουργός όπως ο κύριος Λοβέρδος εμφανίζεται να παραδίδει μαθήματα διακυβέρνησης στον πρωθυπουργό αμφισβητώντας τον δηλαδή ευθέως.Δηλαδή την ώρα που η οικονομία μας ψυχοραγεί επιλέγει ο υπουργός Υγείας να κάνει πολιτική παρέμβαση και υποδείξεις στο Γιώργο Παπανδρέου, ενώ θα έπρεπε όλοι να μοχθήσουν για να σωθεί η χώρα.

Και σαν να μην έφθαναν οι πρωτοφανείς βόμβες του κ. Λοβέρδου, έρχεται η υπουργός Παιδείας, κα Διαμαντοπούλου και δίνει και εκείνη μαθήματα διακυβέρνησης στον πρωθυπουργό ζητώντας επίσης ανασχηματισμό και μάλιστα του δίνει και χρονικό περιθώριο μέχρι την Τετάρτη. Η κα Διαμαντοπούλου δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά καταφέρθηκε κατά συναδέλφων της υπουργών, λέγοντας πως δεν μπορεί μόνος του ο πρωθυπουργός να οδηγεί καράβι και το πλήρωμα να αλληλοσπαράζεται.

Ευθεία κριτική όμως έκανε η υπουργός και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία, ο Τσίπρας και το μισό ΠΑΣΟΚ “να μην καταλαβαίνουν τι σημαίνει να μην πάρουμε τη δόση”.

 
Τον Α.Λοβέρδο και την κα Διαμαντοπούλου ακολούθησαν αμέσως μετά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν εν χορώ εκλογές σαν να μην καταλαβαίνουν πως το καράβι φαίνεται να έχει πάρει αναπότρεπτη πορεία προς τα βράχια.
 
Δεν μπορούν όπως λένε να διαχειριστούν αυτά που έρχονται και πρέπει να πάμε σε εκλογές, ενώ είναι παραπάνω από σαφές πως αυτή την ώρα περιττεύουν οι δηλώσεις και αντιθέτως είναι ανάγκη να πειθαρχήσουν και να δουλέψουν όλοι.
 
Πότε γίνονται όλα αυτά;Λίγα 24ωρα μετά το θρίλερ του Λουξεμβούργου που όλοι ζήσαμε.Συμβαίνουν την ώρα που δεχόμαστε καταιγισμό δημοσιευμάτων και δηλώσεων που μας δείχνουν ακόμα ακόμα και την έξοδο από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, την ώρα που ξένες κυβερνήσεις μαζί με κοινοτικούς αξιωματούχους ψάχνουν εναγωνίως λύσεις για εμάς γιατί εμείς αναλωνόμαστε σε …υψηλή πολιτική!
 
Κάτω από αυτό το πρίσμα ως φυσιολογική συνέπεια πήραμε από τις αγορές αυτό που αξίζει στην εικόνα μας, δηλαδή το νέο χαστούκι-υποβάθμιση από τον διεθνή οίκο S&P που μας απειλεί μάλιστα ότι τα χειρότερα έρχονται.
 
Για αυτό και το Χρηματιστήριο μας συντρίβει καθημερινά προς τα κάτω κάθε ρεκόρ και έφτασε ο τραπεζικός κλάδος να συγκρίνεται με το 1997, δηλαδή γύρισε πίσω 14 ολόκληρα χρόνια.
 
Διαβάστε επίσης :

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε