Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Οίκος Αξιολόγησης από την Ε.Ε.

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με στόχο την μείωση της επιρροής οίκων πιστοληπτικής ικανότητας των κρατών όπως οι Fitch, Moody’s και Standard and Poors’

η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως οδεύει προς τη δημιουργία δικού της οίκου.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt της Γερμανίας, επικαλείται πηγές υπουργείων οικονομικών κρατών της Ε.Ε. Και αναφέρει πως υπάρχουν αξιοματούχοι που υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να συστήσει το δικό της τμήμα αξιολόγησης των χωρών-μελών της για να διαθέτει και η Ευρωζώνη έναν εναλλακτικό φορέα αξιολόγησης, ώστε να μην εξαρτάται από τους γνωστούς οίκους που κατηγορούνται πολλές φορές για κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Καθόλου τυχαία οι αξιωματούχοι θυμίζουν την αποτυχία των οίκων να προβλέψουν τα όσα έγιναν με τη Lehman Brothers», η οποία κατέρρευσε τον Σεπτέμβριο του 2008 και προκάλεσε τη χειρότερη παγκόσμια οικονομική των τελευταίων 60 ετών.
Η δημιουργία του ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης πάντως φαίνεται ότι μετατίθεται για το μέλλον καθώς όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα λόγω της ρευστής κατάστασης με τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, ένας νέος φορέας αξιολόγησης θα μπορούσε να προκαλέσει αποσταθεροποίηση των αγορών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε