Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οίκος Fitch: Αμετάβλητο το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αμετάβλητο διατήρησε χθες Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, στη βαθμίδα CCC.

Στο σκεπτικό που παραθέτει σε σχετική ανακοίνωσή του, ο οίκος σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση γενικά συμμορφώνεται προς τους όρους του προγράμματος δανεισμού ύψους 86 δισεκ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Το βασικό σενάριο του Φιτς είναι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία σε κάθε περίπτωση πριν από τον Ιούλιο, κατά την ανακοίνωσή του

Ο Φιτς σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για την ανάπτυξη της οικονομίας στο 2,5% για το 2017 και στο 3% το 2018 (από 1,8% και 2,2% αντίστοιχα).

Ο οίκος προσθέτει ότι η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ότι υπάρχουν διαφωνίες ανάμεσα στους ευρωπαίους πιστωτές και το ΔΝΤ όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους. Η καθυστέρηση αυτή αυξάνει τον κίνδυνο να υπονομευθεί η πρόσφατη οικονομική ανάκαμψη εάν τρωθεί η εμπιστοσύνη, συμπληρώνει ο Φιτς. Επιπλέον, χαρακτηρίζει εύθραυστη την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα. Πάντως η πρόσφατη ένταση μοιάζει να οφείλεται σε διαφωνίες μεταξύ των πιστωτών, παρατηρεί ο οίκος, και όχι στη σχέση Ελλάδας-πιστωτών, που χαρακτηρίζει σταθερή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε