Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ντάμιαν Κόουπ

Οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ από τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο, Ντάμιαν Κόουπ

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2016 του ΟΠΑΠ στους αναλυτές ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ παρουσίασε το όραμα, την στρατηγική και τις προτεραιότητές του για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

Θέτοντας ως όραμά του ο ΟΠΑΠ να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια μια κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων και ψυχαγωγίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κύριος Κόουπ, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, παρουσίασε την ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει ο Όμιλος. Τοποθέτησε μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των δράσεων τους πελάτες, το δίκτυο, τα προϊόντα και τις ψηφιακές και τεχνολογικές δυνατότητες.

«Παρά τις πολλές προκλήσεις του περιβάλλοντος που λειτουργούμε, ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Με την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου και τη συμβολή των ανθρώπων μας μπορούμε να υλοποιήσουμε το Όραμά μας, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο Όμιλο ΟΠΑΠ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Κόουπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ προσδιόρισε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες του:

1. Τα πάντα για τον πελάτη
Ως εταιρεία ο ΟΠΑΠ θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον πελάτη. Όπως σημείωσε ο κος Κόουπ αυτό θα το επιτευχθεί κατανοώντας τον πελάτη καλύτερα, αυξάνοντας εσωτερικά την εστίαση σε αυτόν και ανταποκρινόμενοι συνεχώς στις ανάγκες και απαιτήσεις του.
2. Επένδυση στο δίκτυο
Το δίκτυο πρακτορείων αποτελεί την ραχοκοκαλιά του ΟΠΑΠ. «Θα επενδύσουμε στα καταστήματά μας, θα εισάγουμε σε αυτά νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως χαρακτηριστικά συσκευές για αυτόματη εξυπηρέτηση πελατών, μια διαδεδομένη υπηρεσία σε Ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα ευθυγραμμίσουμε τα συμφέροντά μας με εκείνα των πρακτόρων μας και θα αυξήσουμε την υποστήριξη που τους παρέχουμε. Παράλληλα επιδίωξή μας είναι να ενδυναμωθεί η σχέση και η συνεργασία με τους πράκτορες», τους οποίους όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Cope συμπεριλαμβάνει μαζί με τους εργαζόμενους στους ανθρώπους της εταιρείας.

3. Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού
Το ανθρώπινο δυναμικό του ΟΠΑΠ έχει ζωτική σημασία για την εταιρεία. Στόχος είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων, η περαιτέρω ανάπτυξη του υπάρχοντος δυναμικού μέσω της Ακαδημίας ΟΠΑΠ καθώς και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν εντός της εταιρείας. Σημείωσε επίσης ότι μέσω πρωτοβουλιών όπως πιο τακτική αμφίδρομη εσωτερική επικοινωνία θα αναπτυχθούν ισχυρότεροι δεσμοί των εργαζομένων με την εταιρεία.

4. Δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών
«Ένας τομέας στον οποίο γνωρίζω ότι μπορούμε να βελτιωθούμε είναι αυτός των Προϊόντων. Ο Όμιλος έχει πολλά προϊόντα. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι το επίπεδο έμφασης που δίνουμε σε αυτά. Έχω αποφασίσει ότι θα έχουμε μια νέα ομάδα Προϊόντων, που θα καθοδηγείται από τον Επικεφαλής Προϊόντων. Τα καθήκοντα της ομάδας αυτής θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων, ειδικά του αθλητικού στοιχηματισμού, την εισαγωγή νέων προϊόντων, όπως καλύτερα προϊόντα Virtual, καθώς και τα VLTs, εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο. Επίσης θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, πέραν των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτές της Payzone» σημείωσε ο κος Κόουπ.

5. Αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων
«Ο ρόλος της τεχνολογίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει. Η σημερινή εικόνα θα πρέπει να αλλάξει, με ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο έλεγχο στην προσφορά των προϊόντων της εταιρείας». Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε αυτό απαιτεί επένδυση σε ανθρώπους και συστήματα, η οποία θα οδηγήσει σε βελτίωση.

6. Ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία
Ο ΟΠΑΠ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο και ο Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε τη δέσμευσή του ότι «θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες αυτές στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού, της Απασχόλησης και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού».

7. Ενίσχυση της δύναμης της Εταιρικής Εικόνας
Ο κύριος Κόουπ ανέφερε την υψηλή αναγνωρισιμότητα που έχει το όνομα του ΟΠΑΠ και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ενίσχυση της δυναμικής του.

8. Βελτίωση σχέσεων με το Κράτος, τη Ρυθμιστική Αρχή και άλλους φορείς
Οι σχέσεις του ΟΠΑΠ με τη ρυθμιστική αρχή, καθώς και την κυβέρνηση, είναι τομέας που πρέπει να βελτιωθεί. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κος Cope «χρειάζεται στενή συνεργασία με όλους: την κυβέρνηση, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς, διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία και επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανόηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Στο πλαίσιο αυτό ο κύριος Cope επεσήμανε ότι ήδη έκανε μια συνάντηση γνωριμίας με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ σε πολύ καλό κλίμα. Επίσης σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ πρέπει να έχει συνεργασία με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές, σε θέματα όπως η πάταξη του παράνομου τζόγου, μιας μάστιγας που ανθεί. Παράλληλα η βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού και η πάταξη της βίας στα γήπεδα είναι μεταξύ άλλων, πεδία κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

Ισχυρή ομάδα
O Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, παρουσίασε την αναδιαμορφωμένη οργανωτική δομή της εταιρείας, η οποία θα συμβάλλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της. Συγκεκριμένα η ομάδα ανώτατων στελεχών είναι ενδεκαμελής και αποτελεί τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου. Αυτή ενισχύθηκε με δυο δυνατές μεταγραφές από τη διεθνή αγορά. Ως νέος επικεφαλής Τεχνολογίας στον ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο Michele Fusella και ως επικεφαλής της νέας ομάδας Προϊόντων που δημιουργήθηκε, αναλαμβάνει ο Ian Catchick. Τα δύο στελέχη διαθέτουν περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των παιγνίων και ξεκινούν στον ΟΠΑΠ την 1η Σεπτεμβρίου 2016.
Σήμερα, εκτός από τους αναλυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε τη στρατηγική της εταιρείας στους εργαζόμενους και τους πράκτορες της εταιρείας.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη

VLTS
Σε ερωτήσεις των αναλυτών, εάν στη συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ συζητήθηκε το θέμα των VLTs o Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κύριος Καμίλ Ζίγκλερ είπε: «είχαμε επικοινωνία σε θετικό κλίμα με τον νέο Πρόεδρο, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν. Από κοινού είπαμε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα θέματα και ότι θα έχουμε πιο συχνή επικοινωνία».

Όσον αφορά ερωτήσεις για το εάν υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη στο project των VLTs ο κύριος Ζίγκλερ επανέλαβε τη γνωστή θέση της εταιρείας πως η δραστηριότητα θα ξεκινήσει μόνο εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που βασίζεται στις παγκόσμιες πρακτικές. Σε περίπτωση επανεκκίνησης των VLTs θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό δημόσιο, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα θα διασφαλισθεί ο κατάλληλος έλεγχος και η προστασία των παικτών.

Διαδίκτυο
Σε ερωτήσεις αναλυτών για την κατάσταση που επικρατεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, ο κύριος Κόουπ είπε ότι αυτή είναι χαοτική και ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει άνισο ανταγωνισμό. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ρυθμιστεί με σεβασμό στα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε