Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Όλα ανοιχτά μετά την 5ωρη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Όλα ανοιχτά μετά την 5ωρη συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα και για πρώτη φορά μετά από αρκετές ημέρες η συνάντηση με την τρόικα δεν ήταν στο πόδι αλλά κράτησε 5 ολόκληρες ώρες!

Παρόλα αυτά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε αμέσως μετά ότι τίποτα δεν έχει κλείσει και τα κενά είναι πολλά.

Η συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο με ένα πακέτο στα χέρια του το οποίο ακόμα και αν δεν έχει κλείσει στο 100% να δείχνει ότι του λείπουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες.

Μέσα σε όλα αυτά είναι και το γεγονός οτι το κλίμα που διαμορφώνεται από το εξωτερικό κάνει ακόμα πιο πιεστική την ατμόσφαιρα. Όπως για παράδειγμα η για ακόμα μια φορά δήλωση αξιωματούχου της ΕΕ ανώνυμα ότι το θέμα της Ελλάδας δεν θα είνα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής.

Η τρόικα με τον κ. Στουρνάρα θα συναντηθούν και πάλι αύριο το πρωί.

Σήμερα, συζητήθηκαν διαρθρωτικά μέτρα, έσοδα, δαπάνες και  αποκρατικοποιήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, ο ειδικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος, αλλά και στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, υπήρξε ενημέρωση της τρόικας για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, στις οποίες προβλέπεται η πώληση εφέτος των κρατικών λαχείων και έως το α΄ εξάμηνο του 2013 η ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ και ΔΕΠΑ.

Στο διαρθρωτικό σκέλος και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι παρεμβάσεις στα «κλειστά» επαγγέλματα και στα ειδικά μισθολόγια, οι μισθολογικές μειώσεις στις ΔΕΚΟ, οι όροι συμμετοχής των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο μόνιμος γενικός γραμματέας εσόδων, οι συγχωνεύσεις 200 εφοριών, η βάση δεδομένων για τη δημόσια περιουσία, ο όρος μιας πρόσληψης προς 10 αποχωρήσεις, η αναλογιστική μελέτη των συνταξιοδοτικών ταμείων, το νομοσχέδιο κατά της φοροδιαφυγής, το πακέτο της φορολογικής μεταρρύθμισης και η κατάργηση εισφορών υπέρ τρίτων. Μνημονιακή υποχρέωση, είναι, επίσης, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Α.Μανιτάκης: Εκτός δημοσίου οι απόντες και οι ακατάλληλοι

Αυστηρή προειδοποίηση Σαμαρά:”Δεν θα επιτρέψω η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι”

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε