Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Όλα “παίζονται” για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Όλα “παίζονται” για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία

Το γαϊτανάκι της κρίσης μεταξύ Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας βρίσκεται στο επίκεντρο πολύ σκληρών διαπραγματεύσεων.

Μέσα σε μερικές μόνο μέρες, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και το πρώτο του Σεπτεμβρίου οι πρωθυπουργοί των τριών χωρών θα έχουν κρίσιμες επαφές με Ολάντ και Μέρκελ, οι οποίοι μια μόλις ημέρα πριν αρχίσουν οι επαφές θα έχουν τη δική τους συνάντηση για να καθορίσουν, αν τα βρουν, τη στάση τους.

Με την Ισπανία και την Ιταλία να “καινε” την Ευρώπη οι δυο ηγέτες επιθυμούν να δόσουν οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, ωστόσο ο τρόμος προσέγγισης είναι όπως όλα δείχνουν εκ διαμέτρου αντίθετος.

Η Άγκελα Μέρκελ εμφανίζεται και λόγω εσωτερικών μετώπων ενόψει εκλογών στη Γερμανία άκαμπτη στην τήρηση του υπάρχοντος μνημονίου ενώ ο Φρανσουά Ολάντ επιθυμεί μια γενικότερη χαλάρωση της λιτότητας στην Ευρώπη.

Στο επίκεντρο των διεργασιών βρίσκονται οι επαφές που θα έχει την επόμενη εβδομάδα ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους δύο. Αμέσως μετά τη συνάντηση με Σαμαρά η Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να έχει συνάντηση τόσο με τον Ισπανό Πρωθυπουργό όσο και με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Όλες οι συναντήσεις αυτές καθώς τα προβλήματα των τριών χωρών μπορούν να χαρακτηριστούν αλληλένδετα υπό την έννοια ότι τα πάντα εξαρτώνται από την αντίδραση που θα έχουν οι αγορές είναι κρίσημες για το ελληνικό θέμα,παράλληλα στις 14 Σεπτεμβρίου συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να έχουν στα χέρια τους την “ετυμηγορία” της τρόικας για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των μέτρων περιστολής δαπανών.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε