Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολα τα διεθνή δίκτυα έδειξαν Παπανδρέου – Τι είπε στους γερμανούς βιομηχάνους

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Δεν ζητούμε να μας χειροκροτήσετε αλλά να καταλάβετε τις μεγάλες και επώδυνες για τον ελληνικό λαό αλλαγές.

  Nα κατανοήσετε πως αν οι Έλληνες αισθανθούν ότι τιμωρούνται τότε η κρίση θα μετατραπεί σε μια ακόμη χαμένη χαμένη ευκαιρία”, τόνισε προς τους Γερμανούς Βιομηχάνους κατά την ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η ομιλία μεταδόθηκε από όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ σε πολλές ιστοσελίδες του εξωτερικού ήταν πρώτο ή δεύτερο θέμα.

BBC, CNN, Al Jazeera και Bloomberg μετέδωσαν ζωντανά την ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού.
Αυτό που ζήτησε ο κ.Παπανδρέου από τους Γερμανούς ήταν να ρίξουν ζεστό χρήμα, επενδύοντας στην χώρα.

Ο Γ. Παπανδρέου έκανε αναφορά στη συνεργασία Ελλάδας Γερμανίας στον ενεργειακό τομέα με το ήδη δηλωμένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα σύντομα θα είναι σε θέση να εξάγει ηλεκτρισμό στη Γερμανία.

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως ο δημόσιος τομέας και η γραφειοκρατεία αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη και κατ’ επέκταση στις επενδύσεις ωστόσο μέσα από το πλαίσιο αλλαγών που προωθείται υποσχέθηκε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα που αλλάζει θα είναι πιο εύκολες.

Θύμησε επίσης πως η Γερμανία γνωρίζει πως οι μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται σε μια νύχτα. Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως η επένδυση στη στήριξη της Ελλάδας για όλους τους Ευρωπαίους είναι μια επένδυση και στο δικό τους μέλλον.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την κρίση δυνατότητα, τονίζοντας πως η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά έχει κακό management, ξεκαθάρισε μάλιστα ότι δουλεύει για να σώσει την Ελλάδα και πως δεν τον ενδιαφέρει αν θα επανεκλεγεί. «Θέλω να σώσω την πατρίδα», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε