Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Όλα τα σενάρια για τα ειδικά μισθολόγια – Πως θα αποφύγουν το «τσεκούρωμα»

Όλα τα σενάρια για τα ειδικά μισθολόγια – Πως θα αποφύγουν το «τσεκούρωμα»

Μέχρι τις 24 του μήνα όταν η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα, το οικονομικό επιτελείο πρέπει να τα έχει βρει και να είναι έτοιμο να τα παρουσιάσει.

Ο αγώνας δρόμου για να βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα για να μηδενίσουν ή έστω να περιορίσουν τις περικοπές που έρχονται στα ειδικά μισθολόγια, ύψους 200 εκατ. ευρώ για το 2012 και 400 εκατ. ευρώ για το 2013, ξεκίνησε ουσιαστικά από τη στιγμή που τέθηκε το τελεσίγραφο της τρόικας.

Το μέτρο περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο αλλά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το τσεκούρι στα ειδικά μισθολόγια για να μην «καταπατήσει» την προεκλογική της δέσμευση πως δε θα μειωθούν κι άλλο μισθοί και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, είπε πως γίνεται προσπάθεια τα χρήματα που απαιτούνται να βρεθούν μέσω περικοπής δημοσίων δαπανών, γράφει το Έθνος. Στην επόμενη σύσκεψη των τριών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας πρόκειται να τα παρουσιάσει.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προφυλαχθούν τα εισοδήματα κυρίων των ένστολων. Θα γίνει προσπάθεια διαχωρισμού ανάμεσα στους «μάχιμους αστυνομικούς», όπως δηλαδή υπηρετούν στη ΔΙΑΣ ή σε αστυνομικά τμήματα και σε όσους δουλεύουν στα γραφεία.

Το οικονομικό επιτελείο έχει βγει στο… ψάξιμο και για να περιορίσει την επιβάρυνση συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων από την εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Υπάρχουν σκέψεις και εισηγήσεις να θεσπιστούν γεωγραφικά κριτήρια, ώστε να μην πληγούν οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι κάτοικοι βόρειων περιοχών, όπου οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες και υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για θέρμανση.

Τα κριτήρια θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνία για μάχη ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια – Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης

Βρήκαμε τα “ισοδύναμα” μέτρα για το μείον 12% που το ΥΕΘΑ …ακόμη ψάχνει

Άγριο «μαχαίρι» στα ειδικά μισθολόγια – Έρχεται το… κατακαλόκαιρο η ρύθμιση – Θέλουν να μαζέψουν 200 εκατ. ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε