Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ολι Ρεν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απευθείας χρηματοδότησης ελληνικών τραπεζών

Ολι Ρεν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απευθείας χρηματοδότησης ελληνικών τραπεζών

Ανοιχτό άφησε ο Επίτροπος Όλι Ρεν το ενδεχόμενο να συζητηθεί το φθινόπωρο η απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, βάσει των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του Ν. Χουντή, ο οποίος έκανε λόγο για δυσμενή μεταχείριση της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου, σχετικά με το θέμα της απευθείας χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Ρεν απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα «συμβάλλει στη γρήγορη εφαρμογή των δεσμεύσεων της συνόδου» και άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον νέο ευρωπαϊκό μηχανισμό ενδέχεται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του φθινοπώρου.

«Η Επιτροπή έχει δεσμευτεί πλήρως να συμβάλλει στη γρήγορη εφαρμογή των δεσμεύσεων της Συνόδου Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης της 29ης Ιουνίου, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να επιτρέπεται στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να προβαίνει σε άμεσες ανακεφαλοποιήσεις, μόλις επιτευχθεί συμφωνία για ενιαίο μηχανισμό εποπτείας”, είπε και πρόσθεσε: “Οι ακριβείς τρόποι πραγματοποίησης άμεσων ανακεφαλοποιήσεων θα συζητηθούν με τα κράτη μέλη το φθινόπωρο και ενδέχεται να εξετασθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του νέου μέσου και για δράσεις χρηματοδοτικής συνδρομής που έχουν ήδη ξεκινήσει».

Διαβάστε

Έκτακτο Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής τον Αύγουστο προβλέπει η Φέκτερ

Ολάντ: Να εφαρμοστούν άμεσα οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής συνόδου

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε