Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει

Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα πτωχεύσει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.07.2011 | 12:57
Πρώτη δημοσίευση: 14.07.2011 | 12:57

Το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά πως η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη για την Ελλάδα, και πως οι "ορέξεις" των αγορών είναι ολοφάνερες από την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας σε "junk" από τον οίκο Fitch.
 

Επενδυτές που μιλούν στο πρακτορείο, θεωρούν απίθανο να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το μνημόνιο της Ελλάδας.
''Οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει με το έλλειμμα καθώς θα πρέπει να αναπτύσσεται με ρυθμό 4% τα επόμενα 18 χρόνια και να δημιουργήσει πλεόνασμα 7% τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια προκειμένου να μειωθεί στο 80% του ΑΕΠ το χρέος. Και αυτό με βάση την υπόθεση ότι δεν θα μεταβληθεί το κόστος δανεισμού της'' αναφέρεται στο δημοσίευμα με πιο απόλυτο τον επικεφαλής επενδυτικών μελετών της βρετανικής Cairn Capaital Γνίλσον:'' Όπως και αν αποκληθεί η χρεοκοπία θα συμβεί''.
 
''Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση για ένα μέρος του χρέους της'' λέει ο Ζ.Σαρπέν του επενδυτικού κεφαλαίου BlueBay Asset Management με κεφάλαια που ξεπερνούν τα 42 δις δολάρια.
 
''Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι πιθανότητες ελάφρυνσης του χρέους που συνεπάγεται πτώχευση για την Ελλάδα'' τονίζει ο Γ.Γκρότζκι επικεφαλής επενδυτικών μελετών της βρετανικής επενδυτικής εταιρείας Legal & General Investment Management.
 
''Ο αδύναμος κρίκος δεν είναι οι τράπεζες στο Παρίσι και το Βερολίνο αλλά ο ελληνικός πληθυσμός.Είναι εξαιρετικά πιθανή η χρεοκοπία της Ελλάδας και πιθανόν της Πορτογαλίας τους επόμενους μήνες'' αναφέρει ο Στίβεν Τζεν της βρετανικής SLJ Macro Partners.
 
Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο