Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή ομολόγων – Χαμηλά ξεκίνησε η διαπραγμάτευση

Ολοκληρώθηκε η ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου ονομαστικής αξίας 177.252.131.542 ευρώ, στο πλαίσιο του PSI, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πρόκειται για τα ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

Οι κάτοχοι των εν λόγω ομολόγων δεσμεύονται από τις προτεινόμενες τροποποιήσεις επί του συμφωνηθέντος προγράμματος και της αποδοχής του υπουργικού συμβουλίου.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα τα νέα ελληνικά ομόλογα

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται, επισήμως από σήμερα, τα νέα ελληνικά ομόλογα, υποδεικνύοντας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι οι επενδυτές βλέπουν με απαισιοδοξία την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, παρά τη συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων και την ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με το capital με τις τιμές που παραθέτει η Tradeweb, η νέα σειρά των ελληνικών ομολόγων διαπραγματεύονται γύρω στο 22%-26% της ονομαστικής αξίας, σε επίπεδα που συνήθως συνδέονται με ιδιαίτερα “προβληματικό” χρέος.

Δεν είναι όμως όλοι στην αγορά απαισιόδοξοι για το νέο ελληνικό χρέος. Μάλιστα το Dow Jones παραθέτει δηλώσεις ενός trader ο οποίος βλέπει πρώιμα σημάδια ενδιαφέροντος στον κλάδο.

“Υπήρξαν ορισμένες αγοραστικές κινήσεις από διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι έχουν στόχο την αύξηση των τιμών κατά 5-10 μονάδες από τα τρέχοντα επίπεδα”, τόνισε ο trader για να προσθέσει ότι παρ΄ όλα αυτά, οι ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν ακόμη κινηθεί για την αγορά τίτλων, ενώ ενδέχεται να πουλήσουν αμέσως τα ομόλογα που θα αποκτήσουν μέσω της ανταλλαγής”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε