Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ομπάμα: Η Ευρώπη πρέπει να δράσει αποφασιστικά

ΦΩΤΟ REUTERS

Ανήσυχος ο αμερικανός πρόεδρος για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Είπε οτι είναι μείζον ζήτημα για τις ΗΠΑ η επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης.

Την ανησυχία του για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη εξέφρασε για άλλη μια φορά ο αμερικανός πρόεδρος κατα τη συνάντηση που είχε με Ρομπάι και Μπαρόζο, στο Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο Μπαρακ Ομπάμα είπε στους ευρωπαίους αξιωματούχους οτι η Ευρώπη έχει τα μέσα και την ικανότητα να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, ωστόσο οι Ευρωπαίοι πρέπει να δράσουν αποφασιστικά και οριστικά.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνδράμουν την Ευρώπη στην επίλυση της κρίσης χρέους και χαρακτήρισε μείζον ζήτημα για τις ΗΠΑ την ευρωπαϊκή κρίση.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ τόνισε ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης δεν οφείλεται μόνο στην κρίση της Ευρωζώνης, τονίζοντας την ανάγκη ανάληψης δράσης από όλες τις χώρες.

Οι συνομιλίες γίνονται εν μέσω των έντονων πιέσεων που ασκούν οι ΗΠΑ στους Ευρωπαίους ζητώντας τη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, που επηρεάζει άμεσα την αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε

Γαλλογερμανική κυριαρχία και στο βάθος ευρωομόλογο

Επιτέλους ένα καλό νέο: Σόιμπλε: Θα την πάρετε κανονικά την 6η δόση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε