Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ομπάμα: Η αμερικανική οικονομία θα τα καταφέρει

Ομπάμα: Η αμερικανική οικονομία θα τα καταφέρει
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.08.2011 | 19:58
Πρώτη δημοσίευση: 05.08.2011 | 19:58

Όσον αφορά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ (τη μείωση του ποσοστού των ανέργων στο 9,1% του ενεργού πληθυσμού) ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε "ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη.

Η αμερικανική οικονομία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα, "θα τα καταφέρει", παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις ότι θα βυθιστεί σε μια δεύτερη κατά σειρά κρίση, εκτίμησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

"Εύχομαι οι Αμερικανοί και οι εταίροι μας στο εξωτερικό να συνειδητοποιήσουν το εξής: πρώτον, θα τα καταφέρουμε, και δεύτερον, τα πράγματα θα βελτιωθούν", τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που τα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια άφηναν να διαφανούν οι έντονες ανησυχίες των επενδυτών για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Όσον αφορά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ (τη μείωση του ποσοστού των ανέργων στο 9,1% του ενεργού πληθυσμού) ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε "ακόμα ισχυρότερη ανάπτυξη, ώστε να προστεθούν νέες θέσεις εργασίας", υποσχόμενος ότι "στην ισχυρότερη οικονομία θα φθάσουμε όλοι μαζί".   Διαδώστε αυτό το άρθρο