Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων λόγω της υψηλής τιμής της αμόλυβδης

Οργιάζει το λαθρεμπόριο καυσίμων λόγω της υψηλής τιμής της αμόλυβδης
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.05.2010 | 17:32
Πρώτη δημοσίευση: 27.05.2010 | 17:13

Οι υψηλές τιμές των καυσίμων αναγκάζουν πολλούς να περνούν τα σύνορα για να ανεφοδιάζουν τα ρεζερβουάρ τους.

Ένταση του φαινομένου της παράνομης εισαγωγής καυσίμων από γειτονικές χώρες σε παραμεθόριες περιοχές παρατηρείται μετά την τελευταία αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, καταγγέλει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος και ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Η ΟΒΕ έστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Δημήτρη Γεωργακόπουλο στην οποία επισημαίνει ότι οι βενζινοπώλες στις παραμεθόριες περιοχές της Μακεδονίας - Θράκης βρίσκονται σε απόγνωση. 

Σύμφωνα με την ΟΒΕ χιλιάδες οδηγοί οχημάτων περνάνε τα σύνορα από νομούς που συνορεύουν με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ και εφοδιάζουν τα ρεζερβουάρ τους και φορητά δοχεία, μεταφέροντάς τα λαθραία καύσιμα στη χώρα μας, τα αδειάζουν εδώ και επαναλαμβάνουν την ίδια κίνηση. 

"Την ίδια κατάσταση, προσθέτει, βιώνουν και οι άλλοι επαγγελματίες της Β. Ελλάδος, οι οποίοι βλέπουν να συρρικνώνονται οι δουλειές τους εξ αιτίας της "συμφέρουσας" μετακίνησης των πολιτών προς τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ".   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook