Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οργισμένη αντίδραση για το “μαχαίρι” 7% στους μισθούς στα ΝΠΙΔ

Οργισμένη αντίδραση για το “μαχαίρι” 7% στους μισθούς στα ΝΠΙΔ

Η πρώτη αντίδραση ήταν το μούδιασμα αλλά τώρα απειλούν και προειδοποιούν την κυβέρνηση για μαζικές κινητοποιήσεις.

Η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις αποδοχές, αποζημιώσεις και όλα τα επιδόματα στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων. 

Είναι δεδομένο ότι η αντίδρασή μας θα είναι ανάλογη με την επίθεση που δεχόμαστε δήλωσε στο Νewsit o Χαράλαμπος Σταθόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων της ΗΛΠΑΠ ΑΕ. 

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτά τα απαράδεκτα και προκλητικά μέτρα που θίγουν τον εργαζόμενο και μειώνουν τους μισθούς μας, και θα συνεδριάσουμε άμεσα για τις κινητοποιήσεις μας” τονίζει χαρακτηριστικά. 

Συνεδριάζει εκτάκτως με αφορμή τα νέα μέτρα την Πέμπτη στις 11 το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ.Ο κ. Παύλος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων μιλώντας στο Newsit υποστήριξε πως αρχίζει νέος κύκλος κινητοποιήσεων που δεν θα σταματήσουν αν δεν αλλάξει την στάση της η κυβέρνηση. “Δεν θα φτωχύνουμε περισσότερο επειδή κάποιοι άφησαν τους εργαζόμενους ακάλυπτους¨”, επισημαίνει. 

Την ίδια επιθετική στάση θα ακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ ΑΕ σύμφωνα με τον Απόστολο Βλασίδη, εκπρόσωπο των εργαζομένων. Όπως δήλωσε στο Newsit την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν για τις κινητοποιήσεις τους ενώ είναι σίγουρο πως θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε