Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οριακή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Οριακή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3347 δολάρια από το επίπεδο των 1,3354 δολαρίων που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3352 δολ.

Στήριξη παρείχε σήμερα στο ευρωπαϊκό νόμισμα η δήλωση του Ευρωπαίου Κεντρικού Τραπεζίτη Έβαλντ Νοβότνι, o οποίος υποστήριξε ότι δεν απαιτείται άμεση παρέμβαση της ΕΚΤ προκειμένου να διολισθήσει το ευρώ. Ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους επεσήμανε ότι η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται σε ένα ομαλό εύρος διακύμανσης. Συνέδεσε δε το ενδεχόμενο μίας μελλοντικής παρέμβασης μόνο στην περίπτωση που η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ εξελιχθεί σε απειλή για τον στόχο του πληθωρισμού.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 7 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 4 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 3 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,94% έναντι 1,61% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο διευρυνθεί περαιτέρω στο 9,33%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58% από 0,59%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,47% από 0,48%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε το 0,35%, στο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά στο 0,23%, και στο μήνα διαμορφώθηκε στο 0,12%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε