Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οριακή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου

Οριακή υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2013 | 23:14

Το απόγευμα το ευρώ διαπραγματευόταν στα 1,3378 δολάρια από το επίπεδο των 1,3389 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3370 δολ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε σήμερα ένα εύρος διακύμανσης για το ευρώ μεταξύ 1,30 - 1,40 δολαρίων, το οποίο θεωρεί φυσιολογικό, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο παρεμβάσεων στο συναλλαγματικό μέτωπο με στόχο την εξασθένιση του ευρωπαϊκού νομίσματος. Ωστόσο η κα Μέρκελ, μιλώντας σήμερα στο Βερολίνο, κατανόησε τις θυσίες που καλούνται να καταβάλλουν οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου οι οποίες επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητα τους με την εφαρμογή προγραμμάτων λιτότητας. Ωστόσο προσέθεσε ότι το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών θα ωφελήσει τελικώς και τις χώρες αυτές,.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,66% έναντι 1,66% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 9%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58% από 0,59%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,47% από 0,48%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε το 0,35%, στο τρίμηνο αυξήθηκε οριακά στο 0,23% και ο μήνας διαμορφώθηκε στο 0,12%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ "ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ NEWSIT


   Διαδώστε αυτό το άρθρο