Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Όσοι πιστοί προσέλθετε για τη 2η φάση του επενδυτικού νόμου

Από την 1η Οκτωβρίου 2011 ενεργοποιείται η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη 2η φάση του νέου επενδυτικού νόμου.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου (Γενική Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακή Συνοχή, Τεχνολογική Ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011 ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επισημαίνεται ότι οι συνολικά διαθέσιμοι πόροι της κρατικής ενίσχυσης για τη 2η φάση του Επενδυτικού Νόμου ανέρχονται συνολικά σε 3,27 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,37 δισ. ευρώ υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 900 εκ ευρώ υπό τη μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Ήδη, η πρώτη προκήρυξη των γενικών καθεστώτων που εγκαινίασε την υλοποίηση του νέου Επενδυτικού Νόμου τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στο νόμο. Το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν αξιολογηθεί και από αυτά εξήντα τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 402.015.074 ευρώ που δημιουργούν 497 θέσεις εργασίας έχουν ήδη εγκριθεί.

Όσοι επενδυτές κατέθεσαν την επενδυτική τους πρόταση στην Κεντρική Υπηρεσία και στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης (Θεσ/νίκη) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr για να ενημερώνονται με τους κωδικούς που διαθέτουν, μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ιστοσελίδας, για την τελική αξιολόγηση της πρότασής τους.

Τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα και τα αποτελέσματα των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στις Περιφέρειες, για τις οποίες φέρουν ευθύνη οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να πληροφορηθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής της επένδυσής τους στον Επενδυτικό Νόμο και για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής της επενδυτικής τους πρότασης στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών που λειτουργούν στο υπουργείο και σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε