Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Όταν η διαπραγμάτευση έφτασε στα όριά της – Σαρκοζί προς Νταλάρα: ποιος είσαι;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μονάχα το γεγονός ότι η Σύνοδος διακόπηκε τουλάχιστον δύο φορές για λίγη ώρα, όχι μόνο για ξεκούραση, ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμός.

Οι διακοπές όμως λίγο έλειψε να είναι… μόνιμες. Λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία καθώς οι τραπεζίτες δια του εκπροσώπου τους Τσαρλς Νταλάρα “είχαν στυλώσει τα πόδια” και δεν ξεπερνούσαν το ποσοστό του 40%.
Ο πρώτος που αντέδρασε έντονα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί που κάτι παραπάνω από εκνευρισμένος γύρισε και είπε στον Τσ. Νταλάρα:δεν σας ηξερα και δεν ξερω ποιος ειστε.
Όταν ο εκπρόσωπος των τραπεζών επέμεινε πήρε τον λόγο η Άγκελα Μέρκελ και ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε ένα… απλό δίλημμα λέγοντάς του ουσιαστικά ή παίρνεται τα μισά χρήματα ή ττίποτα!
“Η θα πάρετε το 50% η θα χρεοκοπήσει η χώρα κ δεν θα πάρετε τίποτα” ήταν η φράση της Καγκελαρίου και κάπου εκεί φαίνεται ότι το παιχνίδι κρίθηκε.
Οι αντιστάσεις των τραπεζών κάμφθηκαν.
Ωστόσο το 50% ίσως είναι λίγο μπροστά στο τι υποστηρίχθηκε από κάποιες πλευρές κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Υπήρξαν προτάσεις ακόμη και για κούρεμα 85%. Ποσοστό που δεν απειλούσε τις τράπεζες απλά, αλλά σήμαινε ουσιαστική χρεοκοπία για τη χώρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε