Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Όχι Σαμαρά σε νέα φοροεπιδρομή

Όχι Σαμαρά σε νέα φοροεπιδρομή
Ο Α. Σαμαράς στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.12.2009 | 22:02
Πρώτη δημοσίευση: 01.12.2009 | 22:02

Το πρώτο στίγμα του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία.

Τη διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, την αποενοχοποίηση της επιχειρηματικότητας, την μείωση των αντιπαραγωγικών δημοσίων δαπανών έθεσε ως προϋποθέσεις για έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, έθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, από το Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ιδιαίτερα σοβαρή τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, σημειώνοντας όμως ότι αυτό δεν σημαίνει ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την χρεωκοπία. Υπενθυμίζοντας τα λόγια των αξιωματούχων της Κομισιόν.

Τάχθηκε κατά ο κ. Σαμαράς της φοροεπιδρομής σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λέγοντας πως εάν τους πιέσουμε κι άλλο θα βρεθούν κάτω από το νερό και θα φέρει περισσότερα λουκέτα επιχειρήσεων, περισσότερη ανεργία και κρίση της ρευστότητας στην αγορά.

Αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της περιστολής της φοροδιαφυγής με τη μέθοδο των τεκμηρίων κατανάλωσης και ζήτησε επανεξέταση των εργοδοτικών εισφορών, των εισφορών υπέρ τρίτων, πάσης φύσεων τελών και κάθε λογής χαράτσια, όπως εξήγησε.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι δαπάνες του προϋπολογισμού και να μειωθούν εκείνες που δεν βοηθούν την οικονομία να γίνει πιο αποδοτική.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook