Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Όχι σε νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις – Όλα τα άλλα ανοιχτά

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κατηγορηματικός ήταν για μια ακόμη φορά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο ΚΤΕ Οικονομικών, έβαλε ωστόσο ένα “όμως” και έτσι τα άφησε όλα ανοιχτά

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι “δεν θα μειώσουμε μισθούς και συντάξεις, δεν θα κάνουμε οριζόντιες περικοπές, θα υπάρξουν όμως παρεμβάσεις”

Αυτές οι παρεμβάσεις λοιπόν έρχονται να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τα σενάρια για νέο γύρω μειώσεων στη μισθοδοσία κυρίως των υψηλόμισθων των ΔΕΚΟ, τις μειώσεις ή και την πλήρη κατάργηση επιδομάτων αλλά και περιορισμό στο ελάχιστο υπερωριών, νυχτερινών και αργιών ώστε να μειωθεί το μισθολογικό κόστος.

Ο υπουργός στην εισήγησή του εκτίμησε ότι “τα μέτρα δεν θα προκαλέσουν φόβο και πανικό” αντίθετα είπε “θα δημιουργήσουν μια νέα δυναμική στη χώρα, ώστε τέλη του 2011, αρχές 2012 να αρχίσουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης”.

Οι διαβεβαιώσεις καλά κρατούν ωστόσο το πρόγραμμα πάει άλλες 15 μέρες πίσω. Ως τώρα γνωρίζαμε ότι το νομοσχέδιο για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα πήγαινε στη Βουλή για να ψηφιστεί ως τις 16 Μαϊου, τώρα μαθαίνουμε ότι τελικά θα πάει μέσα Μάι στη Βουλή για να ψηφιστεί αρχές Ιούνη…

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε