Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 6 Αθήνα Αναλυτικά

''Ούτε ένα ευρώ δεν φέρνουν οι επενδυτές''

''Ούτε ένα ευρώ δεν φέρνουν οι επενδυτές''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.09.2012 | 10:08

Σχέδιο δημιουργίας μίας νέας τράπεζας στην Ελλάδα με στόχο τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα αποκαλύπτουν οι Financial Times που ταυτόχρονα ειρωνεύονται τον ερχομό στην Αθήνα κλιμακίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Με καυστικότητα οι Financial Times σχολιάζουν την έλευση στην Αθήνα κλιμακίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι τραπεζίτες έρχονται, μετά από επαφές με την κυβέρνηση για να δώσουν τεχνικές και μόνο συμβουλές.
''Η ελληνική κυβέρνηση προσκάλεσε κλιμάκιο τραπεζιτών της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να επισκεφθεί την Αθήνα τον επόμενο μήνα και η EBRD με χαρά ανταποκρίθηκε.Το κλιμάκιο θα μεταβεί στις αρχές Οκτωβρίου για να δει εάν μπορεί να βοηθήσουν σε κάτι. Όμως, δεν θα συζητηθούν επενδύσεις, θα πρόκειται για τεχνικές συμβουλές'' δηλώνει ο ίδιος ο πρόεδρος Sir Suma Chakrabarti.

Αναλύοντας τις προθέσεις των τραπεζιτών οι Financial Times γράφουν ''Ο Sir Suma άφησε να εννοηθεί ότι στις τεχνικές συμβουλές θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνεται και η στήριξη της Ελλάδας στη δημιουργία μίας εγχώριας τράπεζας στα πρότυπα της EBRD, που θα στοχεύει στην στήριξη του ιδιωτικού τομέα''.

Και αμέσως μετά το δηλητήριο: ''Ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή από τα κεφάλαια της EBRD δεν θα πάνε στην Ελλάδα, εκτός ίσως από τα έξοδα των τραπεζιτών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή. Οι ξενοδόχοι της Αθήνας ίσως να ευνοηθούν λοιπόν λίγο οικονομικά, αλλά κανένας άλλος''.

Διαβάστε επίσης :
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook