Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ούτε σεντ στην Ελλάδα πριν από το Eurogroup του Οκτωβρίου – Μετά τις 8/10 η δόση των 31 δισ. – Απόβαση της τρόικας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

Ούτε σεντ στην Ελλάδα πριν από το Eurogroup του Οκτωβρίου – Μετά τις 8/10 η δόση των 31 δισ. – Απόβαση της τρόικας στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο

– Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα μείνει όλο το Σεπτέμβριο
– Τον Οκτώβριο και όχι στον Σεπτέμβριο θα δώσουν οι τροϊκανοί την έκθεσή τους για την ελληνική οικονομία
– Συμπαγή και εφαρμόσιμα μέτρα κι όχι αόριστες λέξεις ζήτησε Ευρωπαίος αξιωματούχος από την Αθήνα

Η τρόικα λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά στην… Αθήνα τραβά. Σύντομη ήταν η φυγή εκπροσώπων των δανειστών, αφού άμεσα θα επιστρέψουν και μάλιστα για να μείνουν.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμο Ευρωπαίο αξιωματούχο. «Η αποστολή το Σεπτέμβριο θα παραμείνει όλο το μήνα ώστε να υποβάλει την έκθεσή της στο Eurogroup του Οκτωβρίου» είπε ο αξιωματούχος και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δε θα πρέπει να περιμένει ούτε σεντ πριν το Eurogroup ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της νέας δόσης.

Η έκθεση της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του προγράμματος σταθερότητας θα παρουσιαστεί στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 8 Οκτωβρίου. Πριν από εκείνη την ημερομηνία, η Ελλάδα θα βάλει στα ταμεία της τα 31 δις. ευρώ που περιμένει από τον… Αύγουστο αλλά πήγε πίσω λόγω εκλογών και καθυστερήσεων.

Όπως μεταδίδει το, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν θα λάβει τη δόση των 31 δισ. ευρώ πριν την παραπάνω ημερομηνία.

«Τα κράτη μέλη πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει και για το που είμαστε πριν αποφασίσουν να πληρώσουν και πάλι,» δήλωσε ο αξιωματούχος, σημειώνοντας πως η πολιτική αναταραχή που προκλήθηκε από τις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου οδήγησε σε καθυστέρηση του προγράμματος.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν ακόμη η τρόικα ήταν στην Αθήνα, είχαν βρεθεί στα 7 από τα 11,5 δισ. ευρώ που απαιτούν οι δανειστές έως το 2014. «Το Σεπτέμβριο θα πρέπει να εργαστούμε για τα υπόλοιπα 4,5 δισ. ευρώ έτσι ώστε να είναι συμπαγή και εφαρμόσιμα, και όχι απλά αόριστες λέξεις» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε την καταβολή της δόσης έως το τέλος Ιουνίου είχε οριστεί δεν είναι πλέον εφαρμόσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α.Σαμαράς: “Ψάχνουμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές με λιγότερο οδυνηρό τρόπο”!

Standard&Poor’s: «Η Ελλάδα δε μπορεί να ξεχρεώσει – Θα ζητήσει νέα βοήθεια, 7 δισ. ευρώ» – Πιθανή νέα υποβάθμιση

Οι προσφορές για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε