Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ούτε βήμα πίσω για τα χρέη

Ούτε βήμα πίσω για τα χρέη
ΦΩΤΟ EUROKINISI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.12.2009 | 15:04
Πρώτη δημοσίευση: 26.12.2009 | 12:53

Αποφασισμένη να μην ενδώσει στις ενστάσεις των τραπεζών για τις ευνοικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη είναι η κυβέρνηση.

Αμέσως μετά τις γιορτές πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα βάζει τέλος στα “καπέλα” των τραπεζών σε δάνεια και κάρτες. Θα καταργούνται 12 καταχρηστικοί όροι στις συναλλαγές, ενώ θα απαγορεύεται και ο ανατοκισμός σε δάνεια και κάρτες.

Καταργείται  η ποινή προεξόφλησης και για στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο, οι προμήθειες για κινήσεις λογαριασμών, για αδρανείς λογαριασμούς, για καταβολή χρημάτων σε λογαριασμό τρίτων και αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ, ενώ περιορίζονται και τα έξοδα προέγκρισης δανείου.

Η Λούκα Κατσέλη κάλεσε τις τράπεζες να προσαρμοστούν στις ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας, μετά και την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να καταργήσει τα "ψιλά γράμματα" στις δανειακές της συμβάσεις. Άλλωστε έχει ανοίξει μέτωπο ανάμεσα στην κα Κατσέλη και τις τράπεζες, καθώς οι ελληνικές τράπεζες θεωρούν πως με αυτό το νομοσχέδιο θα εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια.

Την ώρα που τα ελληνικά επιτόκια παραμένουν στα ύψη, το υπουργείο Οικονομίας βάζει φρένο στα πανωτόκια σε στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Για πρώτη φορά θα απαγορεύεται με νόμο ο ανατοκισμός των χρεών όταν καθυστερεί η αποπληρωμή τους. Παράλληλα οι τράπεζες θα απαγορεύεται να καταγγέλουν τη σύμβαση του δανείου απο την πρώτη μέρα καθυστέρησης.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο