Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ψάχνει αγοραστές για τις δημόσιες επιχειρήσεις στη Γερμανία ο Σαμαράς

Ψάχνει αγοραστές για τις δημόσιες επιχειρήσεις στη Γερμανία ο Σαμαράς

Τουλάχιστον 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ θέλει να εξοικονομήσει από τις αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2013 η κυβέρνηση. Η αρχή θα γίνει με μεγάλες εταιρείες του Δημοσίου όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ για να ακολουθήσουν αμέσως μετά δεκάδες ακίνητα

Στο τραπέζι της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ θα πέσουν κυρίως οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όμως οι Γερμανοί από την πλευρά τους θα θέσουν και πάλι επιτακτικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να έχει επαφές και προς την κατεύθυνση αυτή.
Η κυβέρνηση θέλει άμεσα, στο πρώτο τρίμηνο αν όχι να έχει ολοκληρώσει να έχει βάλει στην τελική ευθεία την πώληση ΟΠΑΠ-ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, ενώ σε προτεραιότητα μπαίνουν και οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΔΙΕ της ΛΑΡΚΟ, της ΕΛΒΟ, της ΕΥΑΘ, αλλά και των ΕΛΤΑ.
Παράλληλα αναζητείται αγοραστής για 28 ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου, αλλά και για 6 πρεσβείες .
Όλα αυτά στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει βάσει μνημονίου.
Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία ο Α. Σαμαράς εκτός από σχετικές επαφές θα ζητήσει και τη στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης ώστε ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας να στρέψει το ενδιαφέρον του προς τη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:
Bild:Οι κορυφαίες Αρχές της Ελλάδας ταυτόχρονα στο Βερολίνο

Λίστα Λαγκάρντ: σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτουν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε