Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ψάχνουν ακόμη τον αντικαταστάτη του κ. Κολλίντζα

Ψάχνουν ακόμη τον αντικαταστάτη του κ. Κολλίντζα

Ο κ. Τρύφων Κολλίντζας όπως είναι γνωστό έχει παραιτηθεί εδώ και 20 ημέρες από τη θέση του προέδρου

 και διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής.

Μάλιστα, επιβεβαιωμένες πληροφορίες τον θέλουν να έχει κλείσει συνεργασία με την Proton Bank, η οποία πρόσφατα πέρασε στα χέρια του κ. Λ. Λαυρεντιάδη. Και όμως, αν κάποιος επισκεφτεί σήμερα της Τράπεζας Αττικής θα δει τον κ. Κολλίντζα να εργάζεται κανονικά και να έχει τον πρώτο λόγο για τα τεκταινόμενα στην τράπεζα.

Ο λόγος είναι ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που εποπτεύει το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο με ποσοστό 42% είναι ο βασικος της τράπεζας δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του. Προς τιμήν του ο κ. Κολλίντζας παραμένει στη θέση του και βοηθά αλλά θα πρέπει το ΤΕΕ να αποφασίσει κάποια στιγμή για τον αντικαταστάτη ώστε να αλλάξει η διοίκηση.

Βασικοί μέτοχοι της Αττικής είναι επίσης το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με 20% και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 21% αλλά ο υπουργός οικονομικών που ελέγχει τους δύο αυτούς φορείς έχει διαμηνύσει ότι στην αλλαγή ηγεσίας θα πρέπει να ισχύσουν οι κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης και ουσιαστικά έχει πετάξει το μπαλάκι στο ΤΣΜΕΔΕ αλλά υπολόγιζε χωρίς το ΤΕΕ που κωλλυσιεργεί αφού δεν έχει βρει ακόμη τον «εκλεκτό».

Μετά την παραίτηση του κ. Κολλίντζα οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως πρόεδρος θα οριστεί ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της τράπεζας κ. Ι. Γαμβρίλης που είναι πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ και στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο νυν γενικός διευθυντής της τράπεζας κ. Ι. Ιωαννίδης.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Αττικής και η ΕΥΔΑΠ είναι οι δύο εισηγμένες εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος που δεν έχουν αλλάξει οι διοικήσεις τους μετά τις εκλογές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε