Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Τζόζεφ Στίγκλιτς Νομπελίστας Οικονομίας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.02.2010 | 18:42
Πρώτη δημοσίευση: 02.02.2010 | 18:42

Έκανε λόγο για παράλογους φόβους για ενδεχόμενη κατάρρευση.

Απέρριψε το ενδεχόμενο να καταρρεύσει η οικονομία της χώρας μας, ο νομπελίστας καθηγητής Joseph Stiglitz, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου του Εκόνομιστ. 

Ο Joseph Stiglitz έκανε λόγο για παράλογους φόβους σχετικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, ενώ χαρακτήρισε επίσης παράλογα τα υψηλά επίπεδα των περιθωρίων των ελληνικών ομολόγων.

Ερωτηθείς για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες προτάσεις, επισήμανε πάντως ότι απαιτούνται διαρθρωτικά μέτρα και ότι η κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής είναι να βρει μια καλή ισορροπία μεταξύ της μείωσης του ελλείμματος, της τόνωσης της οικονομίας και της αντιμετώπισης των διαρθρωτικών αδυναμιών της.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρέπει να μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στην περίπτωση της Ιρλανδίας όπου εκεί όπως είπε η μείωση μισθών δεν είχε τα αναμενόμενα οφέλη. Γενικότερα είπε ότι οι μειώσεις μισθών δεν οδηγούν στα αναμενόμενα όπως πολλοί υποστηρίζουν θετικά αποτελέσματα για την μείωση των ελλειμμάτων.

Για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είπε ότι είναι "ενοχλητικό" το γεγονός ότι δανείζει με μηδενικά επιτόκια τις τράπεζες και δεν κάνει το ίδιο για τις χώρες- μέλη που την απαρτίζουν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο