Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παγώνει η απορρόφηση των Λιπασμάτων από τη Fashion Box

Παγώνει η απορρόφηση των Λιπασμάτων από τη Fashion Box

Παγώνει προς το παρών η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από τη Fashion Box.

Ο νέος βασικός μέτοχος της Fashion Box – Sapphire Lamda Capital που ανήκει στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη ενημέρωσε πως επαναξιολογείται και προς το παρόν αναστέλλεται η διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE ΑΒΕΕ (ΕΛΦΕ) στην οποία ανήκει η ΒΦΛ.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παραπάνω επιχειρηματική απόφαση οφείλεται στο ότι κατά την παρούσα φάση η ΕΛΦΕ βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού, ενσωμάτωσης νέων δραστηριοτήτων και αναδιοργάνωσης που δεν επιτρέπουν την οριστική οικονομική απεικόνιση και λογιστική αποτίμηση.

Η Sapphire θα επανασχεδιάσει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της Fashion Box μετά τη ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης, στρατηγική που σε κάθε περίπτωση θα περιλαμβάνει αφενός μεν την παραμονή των μετοχών της εταιρίεας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αφετέρου δε την αξιοποίηση της ταμειακής της ρευστότητας σε συνδυασμό με τις ελάχιστες υποχρεώσεις που πρέπει να ικανοποιήσει.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Fashion Box αποφάσισε να ανασταλούν οι σχετικές με την συγχώνευση περαιτέρω ενέργειες στην από 1.7.2010 συνεδρίασή του.

Οπως επίσης επισημαίνεται, οι παραπάνω επιχειρηματικές αποφάσεις ουδόλως θα επιδράσουν στην υλοποίηση της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης της Sapphire για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Fashio Box στην τιμή των 1,50 ευρώ ανά μετοχή που υποβλήθηκε στις 3.5.2010.

Ηδη, η Sapphire ελέγχει το 78% της Faschion Box το οποίο εξαγόρασε από τους βασικούς μετόχους οι οποίοι με τη σειρά της εξαγόρασαν τη βασική δραστηριότητα της Fashio Box (εισαγωγή και εμπορία ρούχων και αξεσουάρ) ώστε η εισηγμένη εταιρεία να χρησιμοποιηθεί ως όχημα εισαγωγής στο ΧΑ της ΒΦΛ που ανήκει επίσης στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε