Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παιχνίδια… κορυφής με την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ζάλη προκαλούν οι αντικρουόμενες δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων γύρω από το ελληνικό χρέος και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Από τη μια ο γνωστός για τα … φιλελληνικά του αισθήματα Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δηλώνει πως “είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης και θα συνεχίσει να το έχει τα επόμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την επιμήκυνση, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή αν αυτό είναι αρκετό”, αυτά λίγες ώρες μετά από τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως η Ελλάδα ίσως αποδειχθεί ανίκανη να περιορίσει το έλλειμμά της…

Και οι δύο δηλώσεις οδηγούν ξεκάθαρα σε… αναδιάρθρωση, όμως οι απόψεις αυτές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τη δήλωση του κ. Τρισέ. Ο διοικητής της ΕΚΤ αρνήθηκε ακόμα και να συζητήσει τέτοιο θέμα με τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. που έθεσαν παρόμοιους φόβους, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημαίνει πως οι τράπεζες και η Ευρωζώνη που διαθέτουν ελληνικά ομόλογα θα υποστούν ζημιές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος της Κομισιόν Ολι Ρεν που δήλωσε: “Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”.

Τα… παιχνίδια συνεχίζονται ενώ η χώρα βγαίνει αύριο και πάλι στις αγορές σε ένα κρίσιμο “κρας τεστ”
αν και ακόμη μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της από το πακέτο διάσωσης .

Διαβάστε επίσης:
Σόιμπλε: Ίσως η επιμήκυνση δεν είναι αρκετή για το πρόβλημα της Ελλάδας
Αποκλείουν την αναδιάρθρωση χρέους Ολι Ρεν και Τρισέ – Πιέζουν οι εταίροι προς αυτή την κατεύθυνση

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε