Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Παίζουν” με τους δημοσιογράφους στο υπ.Οικονομικών – Αλλάζουν τις ώρες συνάντησης με τον Τόμσεν για να μην έρχεται αντιμέτωπος με διαδηλωτές

“Παίζουν” με τους δημοσιογράφους στο υπ.Οικονομικών – Αλλάζουν τις ώρες συνάντησης με τον Τόμσεν για να μην έρχεται αντιμέτωπος με διαδηλωτές
Ο ίδιος ο τροϊκανός μάλιστα φαίνεται να το ζήτησε αυτό γιατί φοβάται για την ασφάλεια του ενώ ζήτησε να μην έρχεται καν σε επαφή με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Οικονομικών.

Νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα πραγματοποιήθηκε στις 3μμ αντί για την προγραμματισμένη ώρα 4.30μμ και ολοκληρώθηκε μετά από 45 λεπτά. Σύμφωνα μάλιστα με το “Βήμα” για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών παραπλανεί τους εκπροσώπους του Τύπου για την ώρα έναρξης. Και αυτό γίνεται μετά επιθυμία του Τόμσεν, ο οποίος έχει εκφράσει ανησυχίες για την ασφάλειά του ενώ παράλληλα έχει καταθέσει και αίτημα ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τους διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Οικονομικών.
 
Και όλα αυτά μετά και την προσπάθεια του Τόμσεν να φτάσει την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας αλλά τελικά βρέθηκε να “κάνει” γυμναστική σε διπλανό γυμναστήριο αφού δεν μπορούσε να μπει στο υπουργείο Εργασίας λόγω διαδήλωσης. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.
 
Την Δευτέρα ο Τόμσεν ήρθε αντιμέτωπος με μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι οποίοι τον έβριζαν και τον γιούχαραν. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.
 
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού αναπληρωτή Χρήστου Σταϊκούρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Η νέα συνάντηση ορίστηκε επισήμως για αύριο, στις 11 το πρωί και η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καθημερινές συναντήσεις έως τουλάχιστον τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου.
 
Στόχος είναι να κλείσει η «τρύπα» των 2,5 και πλέον δισ. ευρώ για το 2013, από το συνολικό πακέτο των 13,9 δισ. ευρώ, με την τρόικα να εμμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα (στο συγκεκριμένο πλαίσιο τίθενται και οι επιπλέον περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ). Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να ζητούν ταχεία επίλυση εκκρεμοτήτων, βάσει του μνημονίου, όπως είναι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα (μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων).
 
Στο «χάσμα» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, περιλαμβάνεται και η εκτίμηση του ΔΝΤ ότι η ύφεση το 2013 θα είναι 5%, λόγω των νέων μέτρων, αντί του 3,8% που εκτιμά το οικονομικό επιτελείο. Το θέμα αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς από το ύψος της ύφεσης εξαρτάται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Εάν το Διεθνές Ταμείο εκτιμήσει ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα μπορεί, βάσει του καταστατικού του, να συμμετέχει στη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Υπ.Οικονομικών:Μόνο ως αστείο εκλαμβάνουμε την ιστορία με τα 600 δις

Η Ελλάδα είναι όπως μια μόλυνση στο πόδι!

Financial Times:Το ελληνικό χρέος απλά δεν βγαίνει

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε