Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πανω από 200 συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών!

Πανω από 200 συναντήσεις Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών!

Περισσότερες από 200 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί

στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ Θανάδης Λαβίδας κηρύσσοντας την έναρξη του Ελληνο-τουρκικού Επιχειρηματικού Φόρουμ.

  Οι συναντήσεις αυτές, όπως είπε ο κ. Λαβίδας, είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και χαρακτήρισε την Τουρκία κατ΄εξοχήν στρατηγικό οικονομικό εταίρο για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 Η Ελλάδα ταυτόχρονα αποτελεί για τους Τούρκους επιχειρηματίες σημαντικό πόλο επενδύσεων και γέφυρα για επέκταση σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

 Ο κ. Λαβίδας επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν πιο αποφασιστικά βήματα και πιο αποφαστικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

 Από την πλευρά του ο κ.Selim Egeli πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου επισήμανε ότι το απόγευμα πρόκειται να ανακοινωθεί η υπογραφή 21 συμφωνιών σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Από το 1950 μέχρι το 1999 είχαμε υπογράψει επτά τέτοιες συμφωνίες ανέφερε ο κ. Egeli τονίζοντας τη μεγάλη σημασία των σχετικών συμφωνιών που θα ανακοινωθούν. Θα επηρεάσουν, όπως είπε, το μέλλον των οικονομικών σχέσεων τωνδύο χωρών.

    Ο Egeli επισήμανε ότι υπάρχουν πολύ σημαντικές από κοινού ευκαιρίες ανάπτυξης σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο κατασκευαστικός τομέας και ο τομέας των επιχειρηματικών συνεργασιών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε