Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπακωνσταντίνου προς εταίρους: Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε!

Παπακωνσταντίνου προς εταίρους: Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε!

Σαφές μηνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας έστειλε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Οικονομικών.

“Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε με τη λήψη του νέου πακέτου μέτρων για την οικονομία και θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την ΕΕ για να εξειδικευτεί η όποια παροχή βοήθειας”, δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. 

“Η Ελλάδα έκανε ό,τι μπορούσε. Έχει εξαντλήσει τα όριά της σε ό,τι αφορά μέτρα” είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μετά τις επίσημες ανακοινώσεις.Επανέλαβε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ ενώ σημείωσε πως η χώρα δεν έχει άμεση ανάγκη για δανεισμό τις επόμενες ημέρες. Εκτίμησε τέλος πως η συρρίκνωση της οικονομίας φέτος θα είναι μικρότερη από το 2% του 2009.

Ωστόσο, σε συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός άφησε σαφείς αιχμές για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων λέγοντας ότι, πρέπει επιτέλους να ξεκαθαριστεί ο μηχανισμός με τον οποίο θα στηριχθεί η Ελλάδα, ώστε να πειστούν οι αγορές. έστω και αν δεν υπάρξει ενεργοποίησή του.

Σημείωσε ακόμη – ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ – ότι “το κουστούμι του ΔΝΤ είναι ίδιο με αυτό που παίρνουμε τώρα”. “Το ζήτημα είναι ότι το ΔΝΤ βάζει και χρήματα στο τραπέζι, πράγμα που αυτή τη στιγμή δεν γίνεται” ανέφερε με νόημα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε επίθεση επίσης κατά του προέδρου της ΝΔ  κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι “είμαστε εδώ εξαιτίας της πολιτικής του δικού του κόμματος, όχι επειδή έπεσε κατάρα στην Ελλάδα”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε