Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Παπανδρέου: «Να κάνουμε την κρίση, ευκαιρία»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

«Μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε» είπε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε ημερίδα για τις εξαγωγές.

«Νέες βάσεις με νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις που να μην αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, αλλά τον κανόνα σε μια δυναμική αναπτυξιακή προσπάθεια είναι αυτό που επιδιώκουμε» επεσήμανε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για το σχέδιο εξωστρέφειας της χώρας.

Το 2010 κάναμε πολλές θεσμικές διαρθρωτικές αλλαγές και το 2011 θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά για μια Ελλάδα που αισιοδοξεί, δεν φοβάται και αντιμετωπίζει το μέλλον χωρίς δάνεια και επιτηρήσεις, σημείωσε ο Πρωθυπουργός και ανέφερε εκ νέου τη νέα στρατηγική για την πράσινη ανάπτυξη την αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και τον τουρισμό

”Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους που είναι το βασικό αίτημα των επιχειρηματιών, αλλά προϋπόθεση είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τότε θα διευρυνθεί η φορολογική βάση και θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη καθώς η πολιτεία φέρει ευθύνη σε αυτό το θέμα της σωστής διαχείρισης” είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και δεν μπήκαμε σε κρίση επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε μια καλύτερη χώρα, αλλά μπήκαμε σε κρίση διότι είχαμε τις δυνατότητες και δεν τις αξιοποιήσαμε ή μάλλον τις απαξιώσαμε και αυτό μας προσθέτει ευθύνες για το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια διαφορετική Ελλάδα και να αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη και θαύματα, όχι μόνο για πολιτικούς λόγους αλλά και για προσέλκυση επενδύσεων και αναβάθμιση της αξιοπιστίας της χώρας μας”.

Πρέπει να κάνουμε την κρίση ευκαιρία τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στη σημασία της ανάληψης πρωτοβουλιών από τους ίδιους τους επιχειρηματίες αναφέροντας ότι σε αυτή την προσπάθεια θα συμβάλλει το κράτος με την εξάλειψη χρόνιων προβλημάτων ”χωρίς φέουδα και χωρίς γραφειοκρατία και θα αντιστρέψει την εκτίμηση ότι ο πολίτης ή ο επιχειρηματίας είναι ύποπτος”.

“Σε αυτή την κατεύθυνση πάμε προς το 2011 με στόχευση ένα φάσμα αλλαγών στη γραφειοκρατία, στην απονομή της δικαιοσύνης, με τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα, στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα, την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της χώρας μας και στον προσανατολισμό σε ένα νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας” ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε