Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors

Ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της GM Φριτζ Χέντερσον σε χθεσινή συνέντευξη τύπου λίγο πριν...την παραίτηση του. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος της GM Φριτζ Χέντερσον σε χθεσινή συνέντευξη τύπου λίγο πριν...την παραίτηση του. ΦΩΤΟ REUTERS

 

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά αργά το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος της General Motors Φριτζ Χέντερσον.

 

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία αναδιάρθρωσης ταχύτερα υπό νέα ηγεσία κάτι που οδήγησε τον Χέντερσον σε παραίτητση.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Χέντερσον αποχώρησε από την εταιρεία σε συνάντηση στελεχών στο Ντιτρόιτ, μόλις οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της GM ορίστηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Εντ Γουιτάκερ, ενώ οι διαδικασίες για την επιλογή του αντικαταστάτη του Χέντερσον αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.
 
«Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε, και ο Φριτζ συμφώνησε, ότι δεδομένης της θέσης μας, έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε σε ορισμένες αλλαγές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της GM σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες.
 
Ο 51χρονος Χέντερσον ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το Μάρτιο, μετά την αποχώρηση του Ρικ Βάγκονερ εν μέσω έντονων πιέσεων από την κυβέρνηση Ομπάμα, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης της GM με τη βοήθεια του κράτους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε