Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Παραμένει στον έλεγχο του Δημοσίου η ΔΕΗ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό υπογράμμισε σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.  

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης είπε στο ετήσιο συνέδριο των εργαζομένων της ΔΕΗ ότι το Δημόσιο θα συνεχίσει να κατέχει και στο μέλλον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και το management της επιχείρησης.

Αναφορικά με το “εθνικό καύσιμο”, τον λιγνίτη ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη απαξίωσης του ορυκτού και ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εξαντληθούν τα ήδη ανοικτά λιγινιτικά πεδία, να γίνουν επενδύσεις σε νέες σύγχρονες μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα αντικαταστήσουν τις παλιές ρυπογόνες μονάδες.

Έτσι ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι θα προκηρυχθεί άμεσα η 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαίδας, θα ακολουθήσει σύντομα η 2η μονάδα του ΑΗΣ Μελίτης (Φλώρινα) ενώ θα συσταθεί η επιτροπή ανάθεσης του λιγνιτωρυχείου της Βεύσης. Επιπλέον, ξεκίνησε μετά από μακροχρόνια καθυστέρηση η κατασκευή της νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι. 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός εξήγγειλε νέες προσλήψεις μετά την ολοκλήρωση των 2000 προσλήψεων που γίνονται αυτό το διάστημα και ανέφερε ότι “ο προγραμματισμός των νέων προσλήψεων θα γίνει σε απόλυτη συνάρτηση με το προς επικαιροποίηση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, που υπολογίζουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη”.

Αντίθετα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος κατήγγειλε αλχημείες σε βάρος της ΔΕΗ από τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η επιχείρηση υποχρεώνεται να πουλά ενέργεια με ζημιές και ταυτόχρονα οι καταναλωτές πλήρωσαν 1,5 δις ευρώ σε αυξήσεις των τιμολογίων.

Επιπλέον ο Νίκος Φωτόπουλος κατήγγειλε ότι υπάρχει συζήτηση για την καταβολή ποινικών ρητρών ύψους 32 εκατ. ευρώ σε ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή μονάδας της ΔΕΗ, η οποία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί αλλά ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε