Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παράνομος τζόγος: Η… λερναία ύδρα που απομυζά περιουσίες και καταστρέφει οικογένειες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελικά δεν έχει τέλος, ούτε όριο ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα. Όσο ψάχνει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τόσο περισσότερους ιστότοπους που επιδίδονται στον παράνομο τζόγο βρίσκει.

Ενω και οι αστυνομικές αρχές δεν προλαβαίνουν να κατάσχουν χρήματα, υπολογιστές και να συλλαμβάνουν παραβάτες. Μόνο για μία περίπτωση στη Λάρισα έχουν κληθεί για καταθέσεις 700 άτομα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της, 7ης Δεκεμβρίου, οι έλεγχοι του τελευταίου διαστήματος είχαν σαν αποτέλεσμα στη μακρά “μαύρη λίστα” του παράνομου τζόγου να προστεθούν άλλα 74 sites και να φτάσουν στον απίστευτο αριθμό -κρατηθείτε παρακαλώ- των 924 ιστότοπων.

Ο τελευταίος αριθμός αποκαλύπτει το τεράστιο μέγεθος του παράνομου τζόγου. Την αλήθεια για την έκταση που έχει πάρει αυτή η μάστιγα την αποκαλύπτουν τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών.
Μάλιστα φέτος το καλοκαίρι, κατά της διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, επιτεύχθηκε σημαντικό «χτύπημα» κατά του παράνομου στοιχήματος.

Σε παγκόσμια επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Soga VI”, που υλοποιήθηκε με το συντονισμό της Interpol, συνελήφθησαν περισσότερα από 4.100 άτομα σε 11 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το κύκλωμα, με έδρα τη Μπανγκόκ, εκτιμάται ότι διαχειρίστηκε ποσά που ξεπερνούν τα 649 εκατ. δολάρια.

Στη χώρα μας έγιναν 127 συλλήψεις, ανάμεσά τους και 18 αρχηγικά μέλη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ασιατικής καταγωγής. Οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει «δίκτυο επιχειρήσεων» παράνομου στοιχηματισμού σε πολυτελείς κατοικίες στην Αττική. Χρησιμοποιώντας σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό δέχονταν επί 24ωρου βάσης, μέσω περίπου 10 ιστοσελίδων που είχαν στήσει, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά τζογαρίσματα παικτών -κυρίως από την Ασία- για αθλητικές αναμετρήσεις μπέιζμπολ, γκολφ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Επίσης τις μέρες του Euro εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις παράνομου στοιχηματισμού, δύο στη Λάρισα και μία στην Κατερίνη.

Στη Λάρισα οι παίκτες έπαιζαν ταυτόχρονα με τον ίδιο κωδικό που τους έδινε η εταιρεία τόσο με τη μητρική όσο με την υποάδεια και με την παράνομη. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν κληθεί για καταθέσεις 700 άτομα τα οποία εντοπίστηκαν να παίζουν στοίχημα.

Επιπλέον 380 άτομα έχουν κληθεί σε απολογία για την υπόθεση παράνομου στοιχηματισμού στην Κατερίνη. Το συγκεκριμένο κύκλωμα δρούσε από τον Οκτώβριο του 2015, μέσω μιας μη αδειοδοτημένης εταιρείας στην οποία οι παίκτες αποκτούσαν κωδικούς πρόσβασης έναντι αμοιβής. Συνολικά είχε παραχωρήσει 124 κωδικούς πρόσβασης σε 49 παίκτες και εκείνοι είχαν ποντάρει ποσά ύψους 179.362 ευρώ σε διάφορους αγώνες.

Το τελευταίο διάστημα εκτός των προαναφερόμενων υποθέσεων οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και εξάρθρωσαν:

– Παράνομο στοιχηματισμό σε 4 mini casino, ένα γήπεδο 5×5 και μια ταβέρνα
– Σημαντικό «χτύπημα» κατά της προσωρινά αδειοδοτημένης εταιρείας 1x2bet.gr
– Εντόπισαν 15 internet café με παράνομα στοιχήματα

Τον περασμένο χρόνο, εντοπίστηκαν 480 παραβάσεις παράνομου τζόγου, συνελήφθησαν 1.513 άτομα και κατασχέθηκαν 160.085,36 ευρώ.

Για να έχουμε μία συνολική εικόνα θα αναφέρουμε ότι κατά την περίοδο 2005-2015, εντοπίστηκαν 18.149 παραβάσεις, συνελήφθησαν 28.987 άτομα, κατασχέθηκαν 5.483.891,47 ευρώ, καθώς και μεγάλος αριθμός από παράνομα μέσα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε