Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράταση για ΤΤ ζητούν Εθνική και Eurobank

Παράταση για ΤΤ ζητούν Εθνική και Eurobank
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.01.2013 | 17:57

Μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των τελικών δεσμευτικών προσφορών για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), που είναι η 11η Ιανουαρίου, έχουν ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα διασπαστεί σε «καλό» και «κακό» κομμάτι, όπως έγινε και στην περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας και το «καλό» κομμάτι θα μεταβιβαστεί στην τράπεζα που θα καταθέσει την καλύτερη προσφορά, ενώ το «κακό» θα τεθεί σε εκκαθάριση. Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές από τις τράπεζες Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και την Τράπεζα Αττικής.

Στην περίπτωση που δεν δοθεί τελικά παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποβάλλει δεσμευτική προσφορά καθώς προτεραιότητα αποτελεί η επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση της Eurobank και στη συνέχεια η ενοποίηση των δύο οργανισμών και η επιτυχής ανακεφαλαιοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενοποίηση των δικτύων των δύο τραπεζών, Εθνικής και Eurobank, θα έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει αναδιάρθρωση στο 25% του αθροιστικού αριθμού του δικτύου υποκαταστημάτων της νέας τράπεζας.

Από πλευράς προσωπικού σύμφωνα πάντα με πληροφορίες θα υπάρξουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου που σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις θα οδηγήσουν σε ομαλή μετάβαση στο νέο σχήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην τελική ευθεία για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο