Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Παράταση για τη δήλωση του “μαύρου χρήματος”

Παράταση για τη δήλωση του “μαύρου χρήματος”

Παράταση για την εθελοντική αποκάλυψη του “μαύρου” χρήματος θα δώσει, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Η παράταση θα ισχύει ως το τέλος Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου (δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση) και θα δοθεί με τροπολογία που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας για την ανταλλαγή φορολογικών στοιχείων για τις διασυνοριακές συναλλαγές και την ενδοομιλική τιμολόγηση.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η φοροδιαφυγή σε αυτές τις συναλλαγές υπολογίζεται σε 50 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αφορά σε φορολογικά ζητήματα σαν αυτά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το φορολογικό καθεστώς της Μάλτας, όπου έχουν προσφύγει μεγάλες επιχειρήσεις, ιδίως γερμανικής και η απώλεια για διάφορες χώρες (όφελος για τη Μάλτα) υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ το χρόνο.
Όσον αφορά στην αυτοκαταγγελία για το ¨μαύρο” χρήμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν κάνει δήλωση περίπου 50.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι δήλωσαν εισόδημα 2,5 δισ. ευρώ και ως τώρα εισπράχτηκε φόρος 250 εκατ. ευρώ και αναμένεται να εισπραχθούν πολύ περισσότερα από τις δόσεις.
Η επεξεργασία των στοιχείων από τις ΔΟΥ δείχνουν ότι στην αυτοκαταγγελία προβαίνουν κυρίως όσοι βρίσκονται στη διαδικασία ελέγχου και πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που κάνουν δήλωση χωρίς να έχουν δεχτεί φύλλο ελέγχου.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε