Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων και εκκαθαριστικών ΦΠΑ

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων και εκκαθαριστικών ΦΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.05.2012 | 13:50
Πρώτη δημοσίευση: 25.05.2012 | 13:45

Εως 31 Μαίου οι δηλώσεις για ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ. και έως 8 Ιουνίου οι εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ, για 2011.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Ζανιά, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet, παρατείνεται:

- Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ, (ΟΕ, ΕΕ, κοινωνίες, κοινοπραξίες, κλπ.), που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 25 Μαΐου 2012, παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου 2012 για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος:

α. των παραπάνω υπόχρεων, που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας, μέσω διαδικτύου και

β. των περιπτώσεων, που αναφέρονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ΑΥΟ ΠΟΛ. 1116/3-5-12, οι οποίες υποβάλλονται υποχρεωτικά στη ΔΟΥ, λόγω αδυναμίας της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

- Η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, για το έτος 2011, για όλους τους υποκείμενους στον φόρο, μέχρι την 8η Ιουνίου 2012.

Προκειμένου να είναι δυνατή η ηλεκτρονική υποβολή της εκκαθαριστικής δήλωσης, θα πρέπει οι ενδεχόμενες χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις να έχουν υποβληθεί και να έχει καταβληθεί το οφειλόμενο ποσό ΦΠΑ τουλάχιστον τρείς εργάσιμες ημέρες, πριν την ημερομηνία υποβολής της εκκαθαριστικής.
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο